logo Brabants Afval Team Bedrijven N.V. Brabants Afval Team Bedrijven N.V.

Wijzigingen in wetgeving vergoeding voor verpakkingsafval PMD en glas

21 april 2022

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2023 komt er een vergoeding voor de inzameling van verpakkingen. Het betreft aan de bron gescheiden verpakkingen van: 
•    plastic & drankkartons
•    glas

Momenteel vergoedt de uitgebreide producenten verantwoordelijkheid (UPV) alleen kosten voor de inzameling en recycling van het afval bij de inwoners van gemeenten. Vanaf volgend jaar zal deze UPV ook gaan gelden voor de inzameling en recycling van alle (consumenten) verpakkingen in het bedrijfsafval. De achtergrond hiervoor is een aantal aanpassingen in de EU verpakkingsrichtlijn en de EU kaderrichtlijn verpakkingen.

Wat betekent dit?
Dit betekent dat er vanuit het afvalfonds vergoedingen gegeven gaan worden voor inzameling en recycling van: 
•    de afvalstroom glas
•    de afvalstroom plastic & drankkartons (PD in plaats van PMD)

Waarom is dit interessant voor u?
BAT Bedrijven NV is momenteel samen met Midwaste in gesprek met Nedvang over de exacte invulling van de inzameling en de vergoeding voor inzameling Plastic verpakkingen, Drankkartons en Glas. Ons uitgangspunt is u volledig te ontzorgen bij het sorteren en recyclen van uw afval tegen de laagst mogelijke kosten. 

Moet u actie ondernemen?
Heeft u al een PMD- of glas-abonnement bij ons? Dan hoeft u niets te doen.

Indien u interesse heeft om uw bestaande contract uit te breiden met aparte inzameling van PMD, glas, of beide, laat dat ons dan weten door voor 18 mei 2022 een e-mail te sturen naar: verkoop@bat.nl
U wordt dan door ons op de hoogte gehouden en krijgt voor het einde van het jaar een vrijblijvend en passend aanbod voor uw organisatie.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon.