Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval i

Tips om een wespennest te helpen voorkomen

In het voorjaar, bouwen wespen een nest. Om ervoor te zorgen dat de wespen in augustus en september geen overlast veroorzaken, kunt u zelf nu al in actie komen.

Wespen zijn belangrijke bestrijders van insecten. Ze ruimen muggen en andere kleine insecten op die schade aan gewassen kunnen veroorzaken. Toch kan het knap lastig zijn als er een wespennest in de buurt van uw huis, tuin of bedrijf is. Dit kunt u doen om een nest te voorkomen:

  • Wespen houden niet van kruiden als kruidnagel, munt en rozemarijn. Leg een kruidentuin aan of plaats kruiden op balkon of terras .
  • Wespen zijn territoriaal, hang een nep wespennest op. Deze zijn via internet te bestellen.

Hoe herkent u een wespennest?

Een wespennest herkent u aan de ronde vorm en heeft vaak een grijzige kleur dat lijkt op papiermaché. Kom nooit te dicht bij een wespennest, dit kunnen wespen als bedreigend ervaren met alle gevolgen van dien.

Een wespennest en nu?
Het verwijderen van een wespennest is gevaarlijk als u niet over de juiste kennis en materiaal beschikt. Ga niet zelf aan de slag. Wespen worden tijdens de bestrijding agressief. Onze ongediertebestrijders weten wat ze doen en zijn (KAD) -gekwalificeerd volgens de laatste wet- en regelgeving. Maak snel een afspraak.