Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval i

Diensten voor particulieren

Als particulier kun je rechtstreeks bij het BAT terecht als je bijvoorbeeld een container wilt huren of last hebt van plaagdieren. Op deze pagina is een overzicht van onze diensten te vinden.

Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval
Tips om een wespennest te helpen voorkomen
In het voorjaar, bouwen wespen een nest. Om ervoor te zorgen dat de wespen in augustus en september geen overlast veroorzaken, kun je zelf nu al in actie komen.
Biologisch afbreekbare producten graag! Wel voorzien van kiemplantlogo
Er komen steeds meer producten op de markt die biologisch afbreekbaar zijn. Een goede ontwikkeling voor het milieu. Voor industriële verwerking is het wel van belang dat op de producten het kiemplantlogo staat.
Koud buiten, ongedierte naar binnen
Muizen, ratten, kakkerlakken en ander ongedierte houden niet van kou. Daarom sluipen ze in de wintermaanden naar binnen wat voor flink wat overlast kan zorgen.
Tien tips om voedselverspilling tegen te gaan. Doe mee!
Jaarlijks verdwijnt ruim 40 kilo bruikbaar voedsel per persoon in de afvalbak. Als je dit voorkomt, kan dat een besparing van meer dan 140 euro per persoon per jaar opleveren. Snel verdiend en natuurlijk veel beter voor het milieu. Lees hier hoe je voedselverspilling tegen kunt gaan. Jij doet toch ook mee?