Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval i

Diensten voor particulieren

Als particulier kun je rechtstreeks bij het BAT terecht als je bijvoorbeeld een container wilt huren of last hebt van plaagdieren. Op deze pagina is een overzicht van onze diensten te vinden.

Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval
Koud buiten, ongedierte naar binnen
Muizen, ratten, kakkerlakken en ander ongedierte houden niet van kou. Daarom sluipen ze in de wintermaanden naar binnen wat voor flink wat overlast kan zorgen.
Een kijkje achter de schermen van milieustraat Albion. Meld je nu aan.
Het Milieucafé organiseert aanstaande donderdag 15 november, samen met Het Brabants Afval Team (BAT), een excursie naar milieustraat Albion. De meeste Tilburgers komen weleens op de milieustraat. Sommigen regelmatig, anderen zelden. Maar welk afval kun je daar naartoe brengen en wat gebeurt er vervolgens met dit afval? Hoe werkt een milieustraat eigenlijk? Op deze vragen krijg je donderdag antwoord want afval sorteren doen we niet alleen thuis maar zeker ook op de milieustraat.
Tien tips om voedselverspilling tegen te gaan. Doe mee!
Jaarlijks verdwijnt ruim 40 kilo bruikbaar voedsel per persoon in de afvalbak. Als je dit voorkomt, kan dat een besparing van meer dan 140 euro per persoon per jaar opleveren. Snel verdiend en natuurlijk veel beter voor het milieu. Lees hier hoe je voedselverspilling tegen kunt gaan. Jij doet toch ook mee?
Overlast van wespen? Dit kun je doen om overlast te verminderen.
Goed weer in het voorjaar is heerlijk maar het zorgt er ook voor dat we nu veel meer last hebben van wespen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om overlast te verminderen.