Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval i

Verhoging afvalstoffenbelasting, biedt kansen

Eerder dit jaar heeft de regering besloten om de belasting voor afval dat wordt verbrand of gestort aanzienlijk te verhogen. De verhoging van de afvalstoffenheffing hoeft voor uw bedrijf niet altijd nadelige gevolgen te hebben. Door bedrijfsafval te sorteren, kunt u flink wat geld besparen. Denk bijvoorbeeld eens aan het apart aanbieden van papier, kunststof en groenafval.
Lees snel verder hoe u de kosten van uw bedrijfsafval kunt verminderen.

Bedrijfsafval sorteren, minder bedrijfskosten
Het afvoeren van restafval is, in vergelijking met papier, kunststof en  groenafval,  erg duur. Vanaf 2019 wordt dit zelfs nog  duurder omdat het kabinet heeft besloten om de afvalstoffenbelasting flink te verhogen. Door medewerkers bedrijfsafval direct te laten sorteren,  vermindert u het restafval in uw organisatie. Het grotendeel van uw  medewerkers is al gewend om afval thuis te scheiden. Het gesorteerd aanbieden van bedrijfsafval is niet alleen beter voor het milieu (MVO), het scheelt dus ook in uw bedrijfskosten. Neem contact op en ontdek wat afvalscheiding uw bedrijf kan opleveren.  

Waarom wijzigen de tarieven?
Vanaf januari 2019 worden onze tarieven aangepast als gevolg van onderstaande kostenontwikkelingen in de afvalmarkt. 

  • Verhoging van de afvalstoffenbelasting (t.b.v. restafval) in 2019 De afvalstoffenbelasting, opgelegd door de overheid stijgt in 2019 van € 13,21 naar € 32,12 per ton voor restafval. Al het afval dat wordt verbrand of gestort, valt onder deze heffing.
  • NEA indexering 2019 De NIWO (Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) heeft de NEA indexering voor 2019 vastgesteld op 5,2%. Deze indexering geeft de kostenontwikkeling weer van de logistieke dienstverlening branche.

Circulaire economie
Het sorteren van bedrijfsafval is een belangrijke stap in het realiseren van een circulaire economie. Hoe meer bedrijfsafval er gesorteerd wordt, hoe beter het is voor het milieu. Veel bedrijfsafval is namelijk geen afval maar een waardevolle grondstof voor andere producten. Op deze manier helpt u mee om de keten te sluiten. Meer weten over circulaire economie, bekijk deze website.