Inwoner van Tilburg? Ga naar Tilburg.nl voor informatie over huishoudelijk afval i

Circulaire economie - groen voorbeeld doet volgen

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat het Nederlandse bedrijfsleven in het teken van de circulaire economie.
Bedrijven die circulair ondernemen al doorgevoerd hebben, organiseren allerlei evenementen waar andere professionals weer van kunnen leren. Wij delen graag, en met trots, enkele van onze inspanningen.

Natuurlijk is circulair ondernemen belangrijk voor ons. Sterker nog, het is onze core business. Wij zetten ons dagelijks in voor een circulairTilburg (en omstreken). 

Het BAT zorgt ervoor dat afval bij bedrijven en instellingen wordt opgehaald zodat het duurzaam/circulair kan worden verwerkt. Hoe meer afval door bedrijven en instellingen wordt gesorteerd, des te beter voor het milieu. Van deze gesorteerde grondstoffen worden namelijk weer nieuwe producten gemaakt.  Op die manier dragen wij, samen met onze partners, bij aan de vermindering van restafval. 

Wij voeren circulair ondernemen ook  door in onze bedrijfvoering. Zo zijn onze containers gemaakt van recycled plastic en we hebben harde afspraken gemaakt om vervuilde vuilniswagen in de toekomst te verminderen. 

Daarnaast gaan twee inzamelvoertuigen op waterstof rijden. Deze voertuigen stoten dan geen CO2, stikstof en fijnstof meer uit tijdens het rijden. 

Lees hier meer over  Nederland circulair, emissieloos rijden of over onze maatschappelijke betrokkenheid.