logo Brabants Afval Team Bedrijven N.V. Brabants Afval Team Bedrijven N.V.
24 juni, 2022

Onze stad duurzaam en schoon tijdens de Tilburgse kermis

Ieder jaar streven wij ernaar om de afvalinzameling tijdens de Tilburgse kermis te verbeteren. Wij maken het de bezoekers graag gemakkelijk. Daarom plaatsen we ieder jaar afvaleilanden. We maken onderscheid tussen restafval en PMD afval. Hiermee levert de Tilburgse Kermis een belangrijke bijdrage aan het milieu en de circulaire economie.

Sinds vorig jaar zetten we nog een extra stap op het gebied van duurzaamheid. We zamelen namelijk KGA (Klein Gevaarlijk Afval) en klein huishoudelijk afval apart in met de MRS (Mobiel Recycle Straat). Bezoekers van de Tilburgse Kermis en de exploitanten kunnen op deze manier KGA inleveren. We zijn met de MRS op beide zaterdagen en zondagen van 13.00u tot 22.00u aanwezig op de kermis. Kijk voor meer informatie over de Mobiele Recyclestraat op: https://www.tilburg.nl/inwoners/afval/mobiele-recycle-straat/

Ook dit jaar zetten we nog wat extra stappen om het scheiden van afval tijdens de kermis te verbeteren. Exploitanten ontvangen speciale BAT-zakken waarin zij transparante folies kwijt kunnen. Dit zijn de folies waarin de kermisprijzen, zoals bijvoorbeeld de teddyberen, verpakt zijn. De folies worden door het BAT apart ingezameld en wordt gerecycled.

Voor het eerst wordt er dit jaar vanuit Tilburg Schoon een prikactie georganiseerd. De vrijwilliger kan deelnemen aan een winactie door zwerfvuil rondom/op de kermis in te zamelen en in te leveren. Er zijn hele mooie prijzen te winnen voor de deelnemers. Meer informatie over deze winactie wordt later bekend gemaakt.

Er worden extra foodcontainers geplaatst bij 4 locaties waar veel foodkramen zijn gevestigd. Handig voor als je net de laatste hap van je broodje niet meer op kunt.